Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

Samledåser / Forgreningsdåser

Hos PlusLED har vi samlet vores udvalg af samledåser, forgreningsdåser og forskruninger i denne kategori. Er du på udkig efter en samledåse, forgreningsdåse eller forskruning er du landet det helt rigtige sted.

Du kan hurtigt og nemt få et godt overblik uanset, om du mangler en udendørs samledåse eller en indendørs samledåse.

I vores sortiment af samledåser til ledninger finder du blandt andet en forgreningsdåse med klemrække. Har du derimod brug for en samlemuffe udendørs, bør du søge efter denne i vores kategori med samlemuffer.

Populære i Samledåser / Forgreningsdåser

Hvad er en el samledåse og en forgreningsdåse?

En samledåse kan være flere forskellige typer og størrelser af el dåser. Nogle af dem er eksempelvis på størrelse med en Jaus dåse.

En el dåse omtales både som en samledåse, forgreningsdåse, membrandåse samt som indmuringsdåser. Men hvis man kigger på el samledåser overordnet set, er eldåser en samleboks til samling af ledninger i samledåse.

Kort sagt er en samledåse eller en forgreningsdåse blot en dåse, hvor du kan samle ledninger eller forgrene ledninger i en elektrisk installation. En membrandåse har ydermere også en aflastende virkning på ledningerne således, at trækket i dem ikke er for stort.

Samledåser el ser ikke altid ud på den samme måde. Desuden er de enten til indendørs eller udendørs brug. Når du skal montere en samledåse el, er det typisk ret nemt, da du kun skal anvende et par skruer.

Vælg en vandtæt samledåse og membrandåse til udendørs brug

Når du skal bruge en samledåse udendørs til at føre dine ledninger, er den meget mere udsat for vind, vejr, slid, skader, støv og snavs.

Du må derfor aldrig bruge en samledåse eller forgreningsdåse til indendørs brug, da den ikke er fremstillet til at kunne holde til at være udendørs. Derimod skal du vælge en udendørs og vandtæt samledåse.

Har du ledninger, der skal samles, forlænges eller forgrenes i dit køkken eller på badeværelset, bør du her ligeledes bruge en vandtæt samledåse, hvilket vil sige en udendørs samledåse.

En udendørs samledåse er en god investering, da der derved ikke er nogen risiko for at dine elledninger bliver beskadiget eller revet fra hinanden. Hos PlusLED kan du finde samledåser, der er velegnet til fugtige områder i din bolig eller på arbejdspladsen, da de er IP55-klassificeret.

Stil os spørgsmål og få svar om samledåser el

Har du spørgsmål til vores samledåser og forgreningsdåser, så ligger vi inde med svarene på dine spørgsmål. Tøv derfor ikke med at kontakte os, da vi altid er klar til at besvare ethvert spørgsmål om vores produkter