Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

LED STRIPS

LED Lysbånd til mange formål

LED Strips (eller LED bånd, som de også kaldes) kan monteres overalt. Derfor er du ikke begrænset i forhold til montering af en LED strip. Det er særligt fordelagtigt, hvis du behøver belysning på et område, hvor der ikke er plads til en traditionel fatning.

Desuden muliggør brugen af LED lysbånd også opsætning af spændende belysningseffekter, der ellers ville være vanskeligt at opnå uden avancerede lysanlæg og -installationer. Dette vidner om, at det er en fleksibel og pladsbesparende belysningsform.

Derfor bør der ingen tvivl herske om, at en LED lys strip er en praktisk og multifunktionel belysningsform, der kan anvendes i et bredt spektrum af sammenhænge. De populære LEDstrips anvendes dog hovedsageligt på steder, hvor der hverken er plads til traditionelle fatninger og armaturer.

Hvad er LED bånd?

LED lys på bånd er bestående af en række mindre LED dioder, der kan være monteret på et selvklæbende plastikbændel eller i en gummi kappe, hvis der er tale om LED strip på 230v. Dette kan enten monteres direkte på den overflade, hvor det pågældende LED lys bånd skal sidde, eller det kan monteres i særlige LED lister eller aluminiumsskinner. Sådanne skinner kan, udover at være dekorative, også have til formål at beskytte strippen mod stænk, snavs, skidt og andre ydre påvirkninger

En LED kæde kan opsættes på smalle overflader, hvor andre lyskilder ikke kan monteres. Dertil findes der ikke kun ensfarvede versioner i kold –og varm hvid farve, men også i rød, grøn og blå som kan ses her. LED bånd på 230v finders også med farveskift, hvor du frit kan skifte fra f.eks. rød LED lys til blå LED lys samt alle farver der i mellem.

Er du til farvet lys, er en LED ledning derfor – uden tvivl – noget for dig. Du kan bruge den til at skabe unikke og energiske lyseffekter i bl.a. reoler, døråbninger, bag skrivebordet mv. Især bag eller under skrivebordet er der mange, der benytter en LED strip RGB, da RGB lys kan skabe mange forskellige stemninger.

Populære i LED STRIPS

LED lysbånd fås i forskellige længder

LED light strips fås i mange forskellige længder, som kan afkortes eller forlænges efter behov. Et LED lysbånd på 5 meter kan derfor nemt forkortes til tre meter eller forlænges til syv meter, hvis dette ønskes. Derfor finder du naturligvis også et LEDlysbånd, der har en passende længde til dit behov.

Desuden fås de også i forskellige spændingsstyrker, der varierer fra 12V til 230V. Hvad end dit behov dikterer, at du har brug for en kraftig LED lysskinne på 230V eller du kan nøjes med en LED strip på 12V, er du garanteret at kunne finde en passende løsning.

LED bånd udendørs er en ideel profilbelysning

Du kan ikke blot bruge LED lysbånd indendørs. Du kan også bruge LED strips udendørs. Da de fås i et væld af forskellige stationære farver og i versioner, der kan skifte farve, er det muligt at bruge en LED lyskæde til flot profilbelysning. Dette kan være relevant, hvad enten lyskilden bruges i en butik, et kontor eller et privat hjem.

Køber du et udendørs LED bånd, kan det bruges til at fremhæve bygningsdele i mørket eller oplyse et tagudhæng. Bruges et LED lysbånd udendørs, er det vigtigt, at du vælger vandtæt LED lys, da vi lever i et land, hvor vi hvert år har mange regnvejrsdage.

Har du erhvervet dig et LED bånd med fjernbetjening, er det desuden muligt at skifte farven på din udendørsbelysning efter eget ønske, da det blot kræver et klik på fjernbetjeningen.

Vælg den rette farve på din LED strip

De mange LED strips adskiller sig på baggrund af et bredt spektrum af punkter. Blandt andet fås de i et væld af nuancer. Farvenuancen bliver opgjort i kelvin temperatur (K).

Ønsker du en klar, neutral hvid farve på lyset, skal du efter ca. 4.000K. Denne farve er også kendt som kold eller neutral hvid. Ønsker du i stedet, at den hvide farve synes lidt varmere, skal du gå efter en lavere Kelvin. I et sådant tilfælde bør den lyde på ca. 3000K

Vælger du en f.eks. en 12V LED Strip på 3000K, vil lyset have en lidt varmere farve end hvis du valgte 4000K. Derfor kendes farven af mange som varm hvid, til trods for, at lystemperaturen målt i kelvin grader faktisk er lavere, end den kolde, neutrale hvide farve. Er det en farveskiftende RGB strip du søger, skal der selvfølgelig være kraft på farvenuancerne.

Du kan have glæde af dine LED strips i lang tid

Der er adskillelige fordele ved LED teknologien. En af de markante fordele er, at LED er billigere i drift, end det er gældende for traditionelle halogen- og glødepærer. Dette skyldes ganske enkelt, at LED teknologien bruger væsentligt mindre strøm.

Samtidig har LED også en betydeligt længere levetid. Ofte kan de opnå en brændetid på over 20.000 timer. Alt afhængigt af, hvor lang tid de er i brug til dagligt, kan dine LED bånd holde mellem 5 og 10 år. Ved både halogen- og glødepærer er den forventede levetid oftest kun på ca. et år.

Dette resulterer i, at du kan have glæde af dine LED strips i mange år. Desuden er dette gældende, hvad enten du køber en LED strip fra Phillips Hue eller en anden fabrikant. Det er nemlig selve teknologien bag LED, der garanterer en så god brændetid.

LED strips på batteri giver større frihed ift. montering

Det er ikke alle LED strips, der kræver tilslutning til en stikkontakt eller afbryder. Faktisk findes der adskillelige LED lysbånd, der er drevet af batteri. Det er især ved montering langt fra stikkontakter, at det kommer til sin ret at bruge batteridrevne LED strips.

Ønsker du f.eks at bruge en lyskæde med fjernbetjening til at skabe lys bag TV, er der næppe behov for, at den er batteridrevet. Skal din LED lys bar derimod bruges til reolbelysning, vil LED strips med batteri være velegnet. Vær dog opmærksom på, at er de ofte i brug, aflader batterierne relativt hurtigt.

Uanset om din LED lyskæde er batteridrevet eller ej, bør der dog ikke være tvivl om, at den kan tjene en lang række formål. Et LED kædelys kan sagtens bruges til ekstra belysning, men kan også bruges, hvis du ønsker at skabe en hyggelig stemning med en lyskæde til værelse.