Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

Udendørs væglamper

Der kan være adskillelige årsager til, at væglamper udendørs står højt på ønskelisten. Det kan være i tilfælde af, at du synes, at det er for mørkt ved din hoveddør om aftenen, eller at indkørslen trænger til belysning.

Udvalget af udendørs lamper er naturligvis stort, da det er bestående af mange forskellige lampetyper. Skal lampen lyse en carport, husfacade eller lignende op, er en væglampe den rette løsning.

Blandt vores sortimentet af væglamper finder du garanteret en udendørslampe, der falder i din smag.

Væglamper udendørs kan skabe tryghed og sikkerhed

Der er en del overvejelser, du skal gøre dig, når du skal købe udendørs væglamper. Skal du købe udendørslamper, er det dog særligt værd at overveje, hvorvidt de skal bruges til at skabe tryghed og sikkerhed.

Udendørs væglamper kan skabe en fremragende udendørs belysning, der kan gøre orientering og sigtbarhed i mørke områder markant lettere. Derfor er de særligt anvendelige ved hoveddøren, garagen eller carporten.

Når du kommer hjem fra arbejde i de mørke vintermåneder, vil du sætte stor pris på udendørs lys med sensor.

Populære i Udendørs væglamper

Overvej at købe udendørslamper med sensor

En udendørslampe med sensor vil være særligt velegnet, hvis den skal placeres på et af de førnævnte steder. Med en udendørs lampe med sensor undgår du nemlig, at lyset skal stå tændt hele dagen. Lampen tænder nemlig automatisk, når den registrerer enten bevægelse eller mørke.

Endvidere kan sådanne lamper også virke præventive overfor ubudne gæster. Hvis en sådan type udendørsbelysning pludselig tænder, vil det tiltrække opmærksomhed, og det kan skræmme potentielle indbrudstyve væk.

Foruden dette, kan du også finde en udendørs væglampe med sensor og tidssensor. Det betyder, at lampen er indstillet til at tænde på et bestemt tidspunkt på døgnet. Det kan fx være tidlig morgen eller sen aften.

Vælg LED væglamper med den rette lysretning

Alt afhængigt af, hvor dine udendørslamper til væg skal hænge, er det vigtigt at tænke på lysretningen. Leder du efter lamper udendørs, der er egnet til generel belysning af terrasser, husfacader og indgangspartier, er et bredt og diffust lys bedst.

Væglamper med et nedadrettet og koncentreret lys egner sig bedre til oplysning af hoveddøren, indkørslen eller carporten.

Har du derimod besluttet, at du ønsker at investere i en væglampe med både ned- og opadrettet lys, kan den fungere som både markeringslys, men også som effektfuld, supplerende belysning.

Lystemperatur er også et vigtigt aspekt til udendørsbelysning

Lystemperaturen er ligeledes et aspekt, der skal inddrages i dine overvejelser. Leder du efter en væghængt lampe, der skal anvendes som effektfuld belysning på terrassen, ved hoveddøren e.l., er det anbefalelsesværdigt at vælge en lyskilde med varm hvid farvetemperatur (2700-3000K).

Den varme farve vil resultere i, at der opnås et stemningsfuldt lys, hvilket skaber en hyggelig stemning. Samtidig opnår du en god kontrast til de mørke husfacader.

Har du brug for væglamper udendørs, der kan tjene som direkte orienteringslys, er det vigtigt at vælge lyskilder med kold hvid farvetemperaturer (4000K).

Sådanne lyskilder er oftest brugte ved garagen, hoveddøren e.l., hvor der kan være behov for lys, når nøglen til hoveddøren eller bilen skal findes frem fra tasken.

Derfor bør du vælge udendørs LED lys

Det er en rigtig god idé at bruge LED lys udendørs. Dette er der flere årsager til. Det skyldes dog hovedsageligt, at det er en energivenlig lyskilde med lang levetid.

LED udendørslamper har en forventet levetid på mellem 10.000 og 25.000 timer. Derfor kan de holde i mange år, før der er behov for udskiftning. Endvidere har de også et lavt energiforbrug, hvilket resulterer i en besparelse, der kan mærkes direkte på elregning.

Ydermere er det også værd at tage højde for, at denne type lyskilder ofte bedre tåler kulde og udsving i temperaturer. Det medfører selvfølgelig, at de gør sig særligt godt i en LED væglampe.

Køber du dine nye væglamper uden integrerede lyskilder, anbefales det at overveje at anvende LED pærer. Bruges LED-pærer i dine lamper, åbner du naturligvis for samme fordele, som dem, der er angivet herover.

Vælg modstandsdygtige udelamper til udendørs brug

Når du skal købe lamper til udendørs brug, er der mange parametre, der har betydning. Du skal selvfølgelig vælge ud fra design og personlig stil, men også holdbarhed og modstandsdygtighed er vigtige parametre. Dine lamper skal nemlig kunne modstå dansk vind og vejr.

Er du på udkig efter nye væg lamper til udendørs brug, er det vigtigt at være opmærksom på dens tæthedsgrad, hvilket også kaldes dens IP-grad. Det siger nemlig noget om den pågældende væg lampe og dens evne til at modstå fremmedlegemer og vand.

IP-graden er altid angivet som IP efterfulgt af to tal. Det første tal beskriver på en skala fra nul til seks lampens tæthed i forhold til støv. Det andet tal beskriver derimod dens tæthed i forhold til vand. Her er det dog på en skala fra nul til otte.

Ved du, at dit udendørslys vil blive udsat for vind og regnvejr, er det vigtigt at vælge en lampe, der har en IP-grad på minimum IP44. Derved er du garanteret, at den kan modstå dansk vind og vejr.

Find udendørs væglamper, der passer til dit hus

Lampernes materiale og holdbarhed er selvfølgelig vigtig. Hvad der er lige så vigtigt, er dens design og farve. Du skal nemlig finde væglamper, der klæder husets facade.

Heldigvis er sortimentet her på siden stort. Derfor skal du ikke bekymre dig for, hvorvidt det indeholder noget, der harmonerer med husets facade.

I denne sammenhæng er det selvfølgelig vigtigt at pointere, at lamperne ikke blot skal passe til din personlige stil. De skal også passe sammen med husets facade. Forud for købet af dine nye udendørs væglamper bør du derfor forsøge at visualisere, hvordan de ser ud på dit hus.

Uanset hvad du søger, er du dog sikker på, at du blandt vores udvalg her på siden er i stand til at finde billige udendørslamper, der tiltaler dig. Det er gældende, uanset om det skal være en grå eller sort væglampe, eller om det skal være en galvaniseret udendørslampe.