Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

Troldtekt Belysning

Vejledning til dig som ønsker LED belysning i troldtekt loft

Hvis du overvejer at opsætte belysning i dit troldtekt loft, og måske har spørgsmål eller mangel på inspiration, er du kommet til det helt rette sted. I denne vejledning vil du finde information omkring moderne loftlamper samt en masse gode råd til anvendelsen af disse typer af lyskilder. Denne guide har derfor til formål at give dig, det bedst mulige grundlag for at udvælge de elementer som skal indgå i din nye loftbelysning. 

Denne guide vil primært have fokus på de lyskilder som du finder her på plusled.dk, og som kan anvendes i samspil med Troldtekt loft, Akustikloft og Træbetonloft. Vi har et stort sortiment af både påbygnings og indbygnings lamper, som kan anvendes til at dække langt de fleste behov for belysning.

Har du et ønske om at finde den helt perfekte lampe løsning til dit troldtekt loft, så er denne guide udarbejdet til dig. I vejledningen vil du finde gode tips og tricks, som har til formål at hjælpe dig med at komme i mål med netop dine ønsker for loftsbelysning. Hos PlusLED.dk finder du et bredt udvalg af lyskilder, lamper og tilbehør til loft belysning.

Hvis du ønsker kvalitets belysning i dit hjem eller på arbejdspladsen, og gerne løsninger som indeholder LED paneler, LED Spots, LED Strips eller LED Armatur, kan du her på siden finde gode råd som kan hjælpe dig, med at finde lige netop den løsning som kan opfylde dit eller virksomhedens behov.

Sådan udvælger du de rigtige lyskilder til troldtekt loftet

I private hjem er træbetonloft blevet populært som aldrig før. Hvilket ikke er svært at forstå. Udover det unikke udtryk som denne type loft giver, følger der også en række unikke egenskaber med i denne ligning. I og med at der er træspåner i denne type loft, vil man opleve at loftet er i langt højere grad er lyddæmpende og isolerende, end man vil opleve ved et almindeligt loft.

Der er nogle parametre som man skal være særligt opmærksom på, når man skal vælge loft lampe eller lyskilde til denne type loft. Man skal især overveje om man ønsker en belysning som bliver påbygget og derfor bliver monteret på loft panelerne, eller om man ønsker en mere diskret løsning som bliver indbygget direkte sammen med loft panelerne og dermed bliver opsat på en måde, som gør at panelet er helt plant med loftet.

Langt de fleste løsninger indenfor denne type loft, indeholder enten LED spots eller LED paneler. Paneler er som oftest anvendt inden for erhvervsmæssige ejendomme, hvorimod spots i høj grad benyttes i private hjem. Dog udelukker det éne ikke det andet, og LED paneler kan sagtens anvendes i private hjem og omvendt.


Populære i Troldtekt Belysning

Fordele ved montering af lamper i troldtekt

Hvis du ønsker en jævn og minimalistik belysnings løsning i hjemmet eller på arbejdspladsen, så er indbyggede loftlamper som eksempelvis de populære LED spots og Paneler, ofte den mest optimale løsning. Disse typer af lyskilder sikrer en jævn belysning, som du ikke kan opnå fra centralt placerede loftlamper, som eks. lysekroner o.lign. 

Udover at tilføje en flot og moderne æstetik til ejendommens lokaler, giver denne form for indbyggede lyskilder også et rigtigt godt lysudbytte. Lys er en af de vigtigste faktorer, når man taler om måder hvorpå man kan øge effektiviteten af sit arbejde, særligt på arbejdspladser. 

Det rigtige lys i arbejdsmiljøet, bidrager nemlig til en øget koncentration, hvilket kan have en positiv indvirkning på de medarbejdere som arbejder i lokalet. Ved at anvende LED paneler sikrer du at loftet holdes fri fra nedhængende lyskilder, hvilket egner sig særligt godt til rum hvor der ikke er så højt til loftet. Det gør derudover også rengøring langt nemmere, da lamperne ikke samler og holder på støv, i samme grad som nedsænkede lamper ville gøre.

Gode råd til dig som ønsker at anvende LED paneler

Fordelen ved LED paneler er evnen til at belyse et stort område med relativt få lyskilder. Et LED panel har en høj effektivitet sammenlignet med størrelsen på panelet. Derudover får du med denne type panel, en lyskilde som ikke blænder. Dette skyldes den diffuser som pryder fronten af panelet. Man sammenligner ofte denne type lyskilde med et ovenlysvindue, da effekten minder meget om den mængde lys man vil kunne opleve fra et regulært ovenlysvindue. Dette er derfor værd at have i tankerne, når de nye lamper skal udvælges.

Almindelige LED spots egner sig bedre til mindre rum, og er derfor også perfekte til private boliger. Denne type spots kan bruges til at skabe et ensartet og jævnt lys på tværs af kvadratmeterne i boligen. Spots Belysning er ofte anvendt i arbejdsrum som køkkenet, hvor man i særligt høj grad, ønsker et godt arbejdslys til madlavningen.

Der er nogle huskeregler som er essentielle, i udvælgelsen af LED panel. Vær særligt opmærksom på LED panelets mål og dybde, hvis du ønsker at montere dit LED panel helt plant med træbeton loftet. Vores populære Perfect Fit ramme, kræver at panelet maksimalt har målene 59,5 x 59,5 x 10 mm. Med den stilrene 60x60 ramme får du en panel ramme med en højde på kun 25 mm. Den lave højde gør, at rammen ligger helt plan med 25 mm høje træbeton plader, hvilket giver en rigtig pæn installation og belysning i træbeton lofter.

Vores perfect fit rammer har en højde på 25 mm. Derfor er det særdeles vigtigt, at det LED panel som benyttes har en maks højde på 10 mm. Desuden er det vigtigt, at der er plads over rammen, hvor driveren skal monteres. Dette er som oftest ikke et problem, da loft forskallingen som loftpladerne monteres på, typisk har en højde på minimum 20 mm (ofte 25mm).

LED Spots i loftet giver en jævn og moderne belysning

En jævn belysning i lokalet sikrer et ensartet udtryk. Det motiverer samtidigt de personer som anvender lokalet til i højere grad at anvende hele lokalet. Og ikke blot de områder som er tilstrækkeligt oplyst. Man har nemlig en tendens til at samles i de områder af et lokale hvor det er nemmest at se, og dermed interagere med hinanden eller den opgave man skal løse. Ved at opsætte LED spots i loftet, sikrer du en jævn belysning på tværs af hele rummet, som du ikke kan opnå ved brug af klassiske nedhængte loft lamper. 

LED spots er som oftest strategisk placeret, på tværs af loftet i lokalet. Denne type spots er indbygget, hvilket betyder at lampen ikke kan genere den øvrige indretning i lokalet. Man beholder samtidigt den fulde loftshøjde, hvilket øger lokalets anvendelighed. LED spots er kompakte og nemme at justere. Dette skyldes at de fleste LED spots har en justerbar lyskegle. Selvom spottet monteres plant med loftet, så kan indmaden i selve spotbelysningen justeres og drejes, således at lyset fokuseres på det område du ønsker. 

For at sikre den mest jævne belysning, er det oftest bedst blot at lade lyskeglen ramme lige ned mod gulvet. Hvilket er standard indstillingen for langt de fleste spots. Køb i stedet en LED pære med en bred spredningsvinkel. På den måde kan du sikre at lyset spredes over et bredt areal, og dermed kan sammenflettes med lyset fra de resterende indbygningsspots i lokalet. Det sikrer det mest jævne resultat, og mindsker risikoen for små ujævnheder i belysningen.

Forskellige typer af tilbehør sikrer en stilren løsning

For at sikre den bedst mulige montering af din nye loftbelysning, findes der en lang række af forskelligt tilbehør, som kan hjælpe i processen. Det kunne være et Wireophæng til dit nye LED panel, et kopbor til montering af LED spots, eller måske en perfect fit ramme til montering af LED panel i troldtekt og træbeton lofter. Fælles for disse typer af tilbehør, er den høje brugervenlighed. De produkter som du finder her på siden er nemme at anvende og montere. I vores værktøj kategori, finder du et stort sortiment af kvalitets værktøj som du kan anvende til at montere dine nye lyskilder.

Ønsker du at kunne dæmpe for lyset, har vi også et stort sortiment af dæmpbare LED drivere til både paneler og spots. Det er nemt at udskifte den eksisterende driver til en driver med lysdæmper. Oftest tager det ikke mere end et par sekunder, da de fleste drivere har et simpelt han-stik som blot skal sættes hun-stikket på LED panelet etc.

Derudover har vi hos PlusLED, et stort udvalg af diverse smart home løsninger, som nemt kan tilføjes til din belysning. Hvis du gerne vil styre dit lys via din smartphone, kan du med fordel opsætte en switch eller en lysdæmper med trådløs styring. Vi har forskellige systemer, som kan tilpasses til situationen, alt efter dit behov. 

De mest populære smart home løsninger anvender enten WiFi eller Zigbee teknologi. Hvis lokalet som belysningen skal anvendes i, ikke har internetadgang, kan du med fordel anvende bluetooth smart home løsninger. På den måde fjerner du behovet for fjernadgang, men beholder funktionaliteten fra de intelligente smart home apps.

Hvis du har brug for hjælp, inspiration eller vejledning, kan du kontakte os hos PlusLED. Du er altid velkommen til at henvende dig til vores support, så vi sammen kan hjælpe dig i mål med den bedste løsning.