Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

LED Indbygningsspots

Hvad er indbygningsspots?

Indbygningsspot, også kaldet downlight, er en meget populær type af spotslys til loft i mange hjem. Spotslys i loft kan benyttes i alle rum i din bolig såsom i køkkenet, entréen eller på badeværelset.

Med et loftspot får du en diskret og alsidig løsning, som er velegnet de steder, hvor der ikke er plads til andre former for lamper. Samtidigt sikrer spots, at du opnår en behagelig og fokuseret belysning netop der, hvor du har mest brug for det.

Her har vi inddelt de forskellige indbygningsspots i kategorier, så du kan finde de rette til dine behov. Du skal især være opmærksom på indbygningshøjden, så du er sikker på, at der er nok plads over dine lofter.

Derudover finder du spotlamper i flere former og farver. Se vores store udvalg af Gu10 spots og lavprofil spots fra blandt andet Philips, Nordtronic og Daxtor. 

En indbygningsspot er en lyskilde eller en lampe, der bliver indbygget i et materiale. Det kan være alt lige fra et loft til et køkkenskab, et møbel eller lignende. Selvom spottet er diskret og mere gemt væk, giver den stadig en god belysning, der er kendt for at være yderst behagelig.

LED indbygningsspots og spots til køkken giver et godt arbejdslys

I et køkken er det vigtigt med en god og koncentreret belysning. Generelt er det en fordel at placere køkkenspots i loftet, så lyset spredes optimalt i hele rummet. Du bør desuden sørge for, at der er masser af lys over vasken samt ved køkkenbordet, hvor du tilbereder din mad.

Du kan eksempelvis placere spot under køkkenskabe, så du får et direkte arbejdslys over køkkenbordet uden, at du selv står og skygger for lyset. I sådan et tilfælde kan du selv vælge, om du vil benytte en indbygningsspot eller en påbygningsspot.

Desuden kan det være en god idé at vælge en justerbar køkkenspot, så du kan dreje lyset i den retning, du ønsker.

Populære i LED Indbygningsspots

Opnå en optimal belysning med LED spots til badeværelse

Overvejer du at vælge LED spots til badeværelset, skal du altid sætte dig ind i de forskellige regler og krav, der er lavet til belysning som anvendes i vådrum såsom badeværelser. Vi anbefaler, at du rådfører dig med en elektriker, der er erfaren inden for el artikler og herved kan sikre, at det ordnes på bedste vis.

På badeværelset har du behov for både en god oplysning af hele rummet samt en mere koncentreret belysning ved selve spejlet.

Indbygningsspots kan placeres enten som loftspots eller monteres lige over spejlet. Det giver det bedste lys, når blandt andet skægget skal barberes eller, hvis der skal lægges makeup.

Vælger du spotlys til badeværelse, skal de typisk have en IP-klassificering på minimum IP44.

Skab lys i entré med lamper til gangen og spots til loft

Som regel er en entré et mindre rum uden meget naturligt lys. Derfor er det nødvendigt med en god belysning. Indbygningsspots i din entré er en fremragende løsning, da du opnår en generel rumbelysning med spotlys i loftet.

Det smarte ved spots i loft er, at de ikke optager meget plads såsom andre typer af lamper. Selvom pladsen er trang i din entré, skal du ikke bekymre dig om dette med et indbygget spot i loft.

Brug et udendørs spot, der er velegnet til formålet

Der er mange, som ønsker at få udendørs spotlys, da dette giver en flot og attraktiv belysning i eksempelvis en garage eller under husets udhæng.

Hvis du gerne vil montere indbygningsspots udenfor, skal du dog have in mente, at det skal være udendørs spots, der er velegnet til dette formål.

Typisk vil en spot med en IP-klasse på IP44 være et godt valg til udendørsarealer såsom husets udhæng eller i en garage. Leder du efter udendørs LED spots, kan du med fordel bestille rustfrie LED spots.

Med en udendørs spot kan du se udenfor, når det er mørkt. Det kan også give dig mere sikkerhed og tryghed, da ubudne gæster nemmere bliver skræmt væk af spots udendørs.

Vælg et økonomisk og effektiv LED loftspot

LED er en mere effektiv, bæredygtig og økonomisk belysningstype. Det er uanset, om der er tale om LED spots udendørs eller LED spots indendørs. Er du på jagt efter en LED spot, er indbygningsspot LED derfor det bedste valg.

Der er flere fordele ved at vælge LED. I modsætning til de traditionelle halogenspots udvikler indbygningsspots LED ikke nær lige så meget varme. På den måde er indbygningsspots med LED pærer mere sikre fremfor halogenpærer.

Endvidere er LED spotlys mere økonomisk. Ikke kun når det kommer til at spare på strømforbruget, men pærerne holder også i langt længere tid sammenlignet med halogenpærer.

Sørg for en sikker montering af spot

Ved montering af indbygningsspots er det vigtigt, at du er opmærksom på reglerne samt på sikkerheden.

Du skal ikke kun have den tilgængelige indbygningshøjde in mente, men også finde ud af, om du må montere dit indbygningsspot direkte i isolering eller, om det er nødvendigt med en safebox / safeboks.

Alle LEDspots og indbygningsspots i vores sortiment kan du montere direkte i isolering. Det gør det ekstra nemt for dig at få fat i de rigtige spot lamper, når du handler hos PlusLED.

Når det kommer til montering af LED spot i loft, skal du desuden huske at tilkøbe et hulbor samt et downlight kabel.

Find billige spots i høj kvalitet

Vil du gerne erstatte din gamle halogen spot med en energibesparende og billig spot? Så skal du tage et kig her i vores store udvalg af forskellige billige LED spots og indbygningslamper til konkurrencedygtige priser.

I vores sortiment finder du alt lige fra LED spots til loft til spot til badeværelse, LED spot til køkkenskabe, spot til udhæng og meget mere.

Du finder billige spots både til udendørs og indendørs brug samt i flere forskellige former og farver. For os er det nemlig vigtigt, at der er noget for enhver smag samt til ethvert behov.

Er du interesseret i at skabe en hyggelig belysning i dit hjem, kan du drage fordel af en dæmpbar LED spot. Lysdæmpning giver mere hygge til et rum, da du har mulighed for at justere belysningen, så den passer til det specifikke rum samt til tidspunktet på dagen.

Indbygningsspot til dit akustikpanel loft

Overvejer du at få akustik paneler monteret i dit loft? Så kunne spot til indbygning være en mulighed. Indbygningsspots kan nemt integreres i loftet, uden at det tager opmærksomheden fra dit akustikloft ved at vedligeholde en flad overflade. Indbyggede spots passer perfekt til dine akustikpaneler i loftet og supplere det skandinaviske design og stil i form af at opretholde en enkelhed, samt funktionel og minimalistisk indretning.

Ønskes der en endnu mere komplet løsning, så kan indbygningsspots køkken kombineres med Indbygnings spot LED til køkkenskabe. På den måde skabes der en ensformet belysning i hele dit køkken.

Installation af LED indbygningsspots på badeværelse

LED indbygningsspots på badeværelset kan give en moderne, energieffektiv og stilfuld belysningsløsning. Badeværelset er et af de vigtigste rum i dit hjem, men også det rum der skal opfylde flest krav. Oftest både starter og slutter dagen på badeværelset, derfor er god belysning essentielt for at få en god start eller afslutning på dagen. Her kan LED indbygningsspots især komme til sin ret, hvor de kan skabe både moderne og energieffektiv belysning. Du kan f.eks. opsætte spot lamper eller spots i loftet. Men før du påbegynder installationen af LED indbygningsspots i loftet, er det vigtigt at overveje nogle aspekter.

Planlægning af LED spot til indbygning i vådrum

Først og fremmest skal du have planlagt, hvor du ønsker at opsætte LED indbygningsspot. Husk at overveje fordelingen af LED belysningen i rummet, det kunne f.eks. være ved spejlet eller i brusekabinen. Badeværelset er opdelt i zoner, baseret på deres nærhed til vandkilder, disse zoner/afstande påvirker, hvilken type LED indbygningsspots du kan bruge. Nedenfor har vi lavet en oversigt over hvilke IP-klassifikationer er påkrævet til de forskellige zoner, du bør dog altid rådføre dig med en autoriseret elinstallatør omkring klarhed af vådrumszoner.

Badeværelseszoner

I hvilke vådrumszoner kan der opsættes indbygningsspots LED

Zone 0: Denne zone dækker indersiden af badekarret/brusekarret eller andre områder, hvor lampen vil stå under vand. Her må der kun bruges lamper, der er specielt lavet som undervandsbelysning.

Zone 1: Denne zone dækker området over zone 0, i en højde på op til 2,25m. I denne zone må du kun bruge lavvoltbelysningskal du minimum bruge indbygningsspot LED med en IP65 Klassificering i Du må ikke bruge 220-230V belysning i Zone 1

Zone 2: Denne zone dækker området 60cm fra bruseniche, brusekar eller badekarskant i en højde af 2,25m. Den dækker også området omkring håndvasken i en radius af 60 cm. Her skal du vælge LED indbygningsspots med mellem IP44 - IP65 certifikation.

Zone 3: Den tredje zone dækker de resterende områder af badeværelset, som er længst væk fra vandkilder, her kan du bruge LED belysning med IP20-klassificering.

Du kan læse mere omkring opsætning af elektriske installationer i vådrum. her i blandt LED indbygningsspots eller spotlys til loft på sikkerhedsstyrelsen