Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

Installationskabel / Downlight Kabel

Sådan vælger du det rigtige installationskabel til din opgave

Et installationskabel er det rigtige kabel at anvende, når der skal udføres mere faste installationer i ejendomme. Det kunne eksempelvis være ved installation af spotbelysning i et køkken, eller som strømkabel til udendørs væglamper. 

Installationskabel er nemt at arbejde med, hvilket skyldes den lille diameter. Kablet er nemt at afisolere og med blanke runde kobbertråde, er monteringen væsentligt nemmere end man ville opleve det med eks. flertrådede downlight kabler.

Et 3 ledet installationskabel anvendes ofte til installation af en stikkontakt. Hvorimod et 5 ledet downlight kabel, ofte benyttes hvis der skal laves en installation mellem en afbryder og et lampeudtag med tænd / sluk funktion.

Hvad er downlight kabel og hvad bruges det til ?

Du kan opleve at der i produktbeskrivelsen af kablet forefindes et stort G i forbindelse med hvor mange ledere kablet indeholder. Det lille ”g” i 3g1,5mm2 betyder at kablet indeholder jordleder, altså den gul/grønne ledning. Hvis det har betegnelsen 3x1,5mm2 indeholder kablet ikke denne gulgrønne leder, og er derfor uden jord.

Derudover kan du finde 3 ledet installationskabel med kabel farverne Grøn/gul – brun - blå med en diameter på 7mm. 

Samt 5 ledet installationskabel med kabel farverne Grøn/gul – brun – blå – sort - grå med en diameter på 9mm.  

Installationskablerne kan klare en driftstemperatur på 90 grader celcius. Hvilket betyder at kablerne kan bruges til både private og industrielle applikationer og installationer.

Det anbefales derudover, at anvende et 90 graders kabel til alle spot installationer. Både til installation af LED spots såvel som ældre halogen spots.

Populære i Installationskabel / Downlight Kabel

Installationskabel 1,5mm2 egner sig godt til LED belysning

En af de store fordele ved de installationskabler som du finder her på siden, er at de kan monteres både indendørs, udendørs, synligt, skjult, nedgravet og indstøbt – dog undtaget af vibreret beton. Kablerne er desuden halogenfri, hvilket betyder at kablet er mere miljøvenligt. Derudover er kablerne røgsvage og giftige ved evt. brandtilfælde.

Halogenfrit installationskabel i høj kvalitet med brændhæmmende egenskaber

Hos PlusLED kan du købe installationskabel i metermål samt i hele ruller af 50 meter. På den måde, er der noget til alle behov. Du har derfor mulighed for netop at købe den mængde som du har brug for, og undgår at stå tilbage med én stump som du ikke kan bruge. 

Kan du bruge installationskabel udendørs ?

De installationskabler som du finder her på siden, kan anvendes både indendørs og udendørs. Det betyder helt konkret at vores installationskabler kan monteres både indendørs, udendørs, synligt, skjult, nedgravet og indstøbt. Dog med undtagelse af vibreret beton. 

Du kan derfor anvende denne type installationskabel på tværs af hjemmet, både indendørs og udendørs. Vi har et bredt udvalg af installationskabel med 3 og 5 ledere. I metermål og hele ruller.