Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

Matter

Læs alt om den nye smart home standard: Matter

Hvad hvis du kunne bruge din stemme assistent til at styre alle dine smart home enheder, uanset hvilket økosystem eller mærke de tilhører? Hvad hvis du kunne slippe for at købe flere hubs og apps for at få dine enheder til at arbejde sammen? Hvad hvis du kunne gøre dit smart home mere sikkert, hurtigere og mere pålideligt? Det er, hvad Matter smart home standarden lover at levere. Matter er en ny forbindelses standard, der har til formål at gøre smart home enheder mere kompatible og sikre.

Det ideelle smarthome

Det ideelle smart home er et hjem, hvor du kan bruge teknologi til at gøre dit liv lettere, sjovere og mere komfortabelt. Du kan for eksempel styre belysning, temperatur, sikkerhed, underholdning og meget mere med din stemme eller en app på din smartphone. Et smart home kan også spare dig penge og energi ved at tilpasse sig dine behov og vaner. Men for at få det ideelle smart home, skal du have specifikke smart home enheder, der kan kommunikere med hinanden og med den platform eller stemmeassistent, du foretrækker. Det er her Matter kommer ind i billedet.

Når du i fremtiden skal shoppe efter smart home produkter, så kan det være en god ide at kigge efter dette logo, det betyder nemlig at smart enheden er Matter kompatibel.

Hvad er Matter smart home standarden

Matter er en ny standard som gør det muligt for forskellige smart home produkter at kunne kommunikere sammen selvom de er lavet af forskellige producenter. Matter blev lanceret den 4. oktober 2022 af Connectivity Standards Alliance (CSA), som er en organisation på over 300 virksomheder, der blandt andet omfatter nogle af de største tech-navne som Amazon, Apple, Samsung og Google. Matter understøtter forskellige platforme og stemmeassistenter, så du kan bruge lige præcis den, du foretrækker, til at styre dine smart home enheder. Matter standarden bruger Wi-Fi og Thread, hvor sidstnævnte er en mesh netværksprotokol. Matter bruger også Bluetooth Low Energy til opsætning af enheder.

Med Matter standarden er der også fokus på brugernes sikkerhed og privatliv, de enkelte enheder skal nemlig certificeres for at være kompatible med Matter standarden.

Hvad er pointen med Matter helt præcist?

Hvis du i dag f.eks. allerede ejer en pære som er kompatibel med Google Home og som du kan styre med Google Assistant. Så er du med den nye Matter smart home standard ikke længere låst fast til dette Google økosystem. Din pære vil fremover også være kompatibel med Amazon Alexa, Apple HomeKit eller Samsung SmartThings osv. (Resultatetet vil måske variere mellem de forskellige enheder)

Hvad er fordelene ved Matter

Med den nye Matter smart home standard, skal du ikke længere tage højde for hvilken producent eller økosystem dit nye smart home produkt tilhører. Det eneste som er vigtigt er at produktet er certificeret og dermed kompatibel med Matter standarden, du kan derefter vælge lige netop det produkt du ønsker dig, uanset producent eller økosystem. Det vil altså sige at hvis du i dag benytter Apple HomeKit og Siri assistenten, men gerne vil benytte dig af pærer, termostater eller andre produkter som tidligere kun fungerede med Google Home eller Amazon Alexa, vil du med Matter i mange tilfælde kunne benytte lige netop det system du ønsker, uden det betyder du er nødsaget til at fravælge visse produkter.

Matter standarden tilbyder mange fordele for både dig som forbruger, men også for producenterne af smart home enheder. Nogle af de vigtigste fordele er:

Kompatibilitet: Du behøver ikke længere at bekymre dig, om dine smart home enheder virker sammen eller ej. Hvis de har matter-logoet på sig, så ved du, at de kan kommunikere med hinanden og med din platform eller stemmeassistent.

Enkelthed: Du behøver som udgangspunkt ikke at bruge flere forskellige apps eller hubs til at kontrollere dine smart home enheder. Du kan blot købe en matter-understøttet smart pære, lås, termostat eller andet produkt og sætte det op med den platform eller stemmeassistent, du ønsker.

Pålidelighed: Matter sikrer en hurtig og stabil forbindelse mellem dine smart home enheder. Du slipper for forsinkelser, afbrydelser eller fejlmeddelelser.

Sikkerhed: Matter beskytter dine data og dit privatliv ved at kryptere kommunikationen mellem dine smart home enheder. Du bestemmer selv, hvem der har adgang til dine enheder og hvad de kan gøre med dem.

Fremtidssikring: Matter er en standard, der vil blive opdateret og udvidet i takt med teknologiens udvikling. Du kan være sikker på, at dine smart home enheder vil være relevante og funktionelle i mange år fremover.

Hvordan virker Matter med gamle enheder

Hvis du allerede har nogle smart home enheder i dit hjem, så behøver du ikke at udskifte dem alle for at bruge Matter. Mange producenter har lovet at opdatere deres eksisterende enheder til at understøtte Matter standarden. Du skal bare tjekke, om dine enheder er på listen over dem, der vil få en matter-opdatering, denne information kan du oftest finde på producentens hjemmeside. Hvis producenten har planlagt at opdatere produktet, så skal du bare vente på opdateringen og følge instruktionerne for at aktivere Matter på dine enheder. Hvis dine enheder ikke er på listen, så kan du i mange tilfælde stadig bruge dem sammen med andre Matter enheder ved hjælp af en Matter kompatibel bro eller en hub

Matter med Google Home, Apple HomeKit og Amazon Alexa

Matter er designet til at virke med alle de store platforme og stemmeassistenter på markedet. Det betyder, at du kan bruge Google Assistant, Apple HomeKit eller Amazon Alexa til at styre dine Matter enheder med din stemme eller en app. Du kan også integrere dine Matter enheder med andre tjenester eller funktioner, som din platform eller stemmeassistent tilbyder. For eksempel kan du oprette rutiner, scener, automatiseringer eller regler for at få dine Matter enheder til at gøre bestemte ting på bestemte tidspunkter eller under bestemte betingelser. Du kan også få notifikationer, rapporter eller anbefalinger om dine Matter enheder fra din platform eller stemmeassistent.

Hvordan virker Matter med vores eksisterende smart home sortiment

Nedenfor kan du udforske hvordan produkter i vores sortiment forholder sig overfor de spændende muligheder inden for smart homes som den nye standard Matter tilbyder. Vi vil se nærmere på, hvilke produkter i vores sortiment der allerede er kompatible med Matter, samt undersøge eventuelle kommende opdateringer og tilføjelser, der kan udvide vores udvalg af Matter kompatible enheder. Matter standarden åbner dørene til øget interoperabilitet og sømløs integration i smart home universet, og vi ser frem til at udforske, hvordan denne udvikling kan gøre din hjemmeautomatisering endnu mere effektiv og problemfri. Lad os dykke ned i, hvad fremtiden bringer for vores produkter og Matter standarden.

Nest grå baggrund


Google Nest er en af de helt store spillere i udviklingen af Matter, og det betyder også at de fleste Google produkter allerede nu er Matter kompatible. Google Nest Hub 2 og Google Nest Mini er allerede helt klar til Matter. Med Google Nest Hub 2 har du også mulighed for at bruge den som en Thread border router, som betyder at den bliver broen mellem dit internet og dine smart enheder, du behøver derfor ikke en selvstændig enhed for denne funktion.
Google Nest Hub 2 er den ultimative smarte hjemme assistent, der giver dig kontrol og bekvemmelighed som aldrig før. Med en skarp 7 tommers touchscreen skærm og forbedret lydkvalitet kan du nemt styre alle dine smarte enheder fra ét centralt sted. Nest Hub 2 er fuldt integreret med Google Assistent, så du kan få svar på spørgsmål, se kalenderbegivenheder og endda styre kompatible smarte enheder med blot din stemme. 
699 kr.
Google Nest Mini er en smart højttaler, der er udstyret med Google Assistant. Den har forbedret lyd, mere kraft og mere bas end tidligere generationer. Nest Mini fungerer sammen med hundredvis af smart enheder og kan bruges til at afspille musik, styre dit hjem og få hjælp til daglige opgaver. Nest Mini er kompakt og let og kan nemt placeres på et sofabord, et natbord eller på væggen.
restparti
Spar 21%
wifi

Med den nye og banebrydende M1 LED strip fra Govee, får du den ultimative RGBIC oplevelse. Med denne innovative LED strip er du sikret en lyskilde i høj kvalitet og med sublim brugervenlighed, som kan bringe effekter og farvet lys ind i hjemmet, kontoret eller som det vildeste gamerlys til værelset. Led strippen er kompatibel med Google Home og Amazon Alexa.

LED strippen er fleksibel og kan tilpasses til forskellige overflader. Den kan bøjes, formes og skæres efter vejledningen i brugsanvisningen, hvilket gør det nemt at montere denne strip på komplekse overflader. Du kan købe vores 1m tillægsstykke til denne strip her!

Som noget helt nyt fra Govee, kan denne RGBIC LED strip klippes til og forlænges. Min. 3 meter og Maks 10 meter. Følg vejledning nøje!

629 kr. 799 kr.

Govee logo


Gamle Govee produkter, forventes i øjeblikket ikke at blive kompatible med Matter standarden. Det forventes, at alle fremtidige Govee produkter, vil være Matter-kompatible. Dette vil give dig mulighed for en mere problemfri integration af Govee enheder i dit smart home.

Hvis du ønsker at drage fordel af Matter-integrationen allerede nu, har vi følgende Matter kompatible Govee produkt til rådighed

M1 Strip Light 5m (kræver en Matter kompatibel kontrolboks): Dette 5 meter lange LED-stribelys giver dig mulighed for at skabe endnu større og mere imponerende belysningsprojekter, der kan styres problemfrit via Matter standarden.


MiBoxer logo


Mi-Light har endnu ikke offentliggjort deres planer om at opdatere tidligere eller fremtidige produkter for at gøre dem kompatible med Matter standarden. Dette skaber en vis usikkerhed om, hvorvidt deres nuværende produkter, som allerede er kompatible med Zigbee, vil kunne fungere problemfrit med Matter.

Selvom det er forventet, at Zigbee kompatible produkter har en vis kompatibilitet med Matter, er det vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen officiel bekræftelse fra Mi-Light på dette tidspunkt. Vil du være sikker på at Mi-Light er kompatible med Matter, så afvente officielle opdateringer fra Mi-Light for at få klarhed over, hvordan deres eksisterende og kommende produkter vil forholde sig til Matter standarden.

zigbee logo
Hue kompatibel

Zigbee og 2.4GHz RF controller - Single color - Dual White - Lysdæmper og farveskift funktioner - Phillips hue Kompatibel - Kompatibel med Stemmestyring - Kompakt controller - 12-24V - Kompatibel med 2.4GHz fjernbetjeninger

199 kr.
zigbee logo
Hue kompatibel

Zigbee og 2.4GHz RF controller - RGB / RGBW / RGB+CCT - Lysdæmper og farveskift funktioner - Phillips hue Kompatibel - Kompatibel med Stemmestyring - Kompakt controller - 12-24V - Kompatibel med 2.4GHz fjernbetjeninger

199 kr.
zigbee logo
Hue kompatibel
udendors

Have spot / Havelampe med farvet lys - Zigbee 3.0 protocol - Philips Hue kompatibel - RGB + CCT - 9W - IP66 - 2.4GHz (Mulighed for styring via fjernbetjening)


Moderne havespot med indbygget Zigbee 3.0 og 2.4Ghz RF, som giver muligheder for alverdens opsætninger. Kraftig belysning af udendørs områder som eks. haven, indkørslen, gavlen og lignende områder. Denne udendørs havespot med CCT og RGB er desuden Philips Hue Kompatibel, som gør det muligt at anvende lampen i et eksisterende Hue netværk.

399 kr.
zigbee logo
Hue kompatibel
udendors

Her får man et 12W LED havespot, som kan lyse med både RGB+CCT, der kan styres via Zigbee 3.0, 2.4G trådløs kommunikation eller via Philips Hue. Det er muligt justere lyset mellem 2700-6500K eller i forskellige farver. Havespottet er designet til udendørs brug med en IP66 klassificering, der sikrer, at den er støvtæt og vandtæt. Den kan monteres på et spyd og er let at installere. Med en justerbar farvetemperatur og en bred farvepalet, kan du skabe en behagelig atmosfære i din have eller på din terrasse.

459 kr.
restparti
zigbee logo
Spar 21%
Hue kompatibel

ZL5 er en 5-i-1 LED controller til fleksibel belysning i dit smart home. Den kan justeres med en enkelt fjernbetjening og er kompatibel med flere forskellige systemer, herunder Philips Hue Gateway, MiBoxer Zigbee Gateway, Standard Zigbee 3.0 Gateways, IKEA trådfri og Amazon Echo Plus (anden generation) og Amazon Echo (4. generation), Amazon Echo Studio og Amazon Echo Show (anden generation). ZL5 bruger Zigbee 3.0 protokollen og 2,4 GHz RF til kommunikation og kontrol og giver brugerne mulighed for at vælge mellem 16 millioner farver, justere lysstyrken og farvetemperaturen og skifte mellem 5 forskellige output metoder (Single color / Dual white / RGB / RGBW / RGB+CCT). ZL5 er nem at installere og anvende og er designet til at holde i mange år fremover.

  • 5-i-1 LED controller med 16 millioner farver at vælge imellem
  • Kompatibel med Philips Hue Gateway, MiBoxer Zigbee Gateway, Standard Zigbee 3.0 Gateways, IKEA trådfri og Amazon Echo Plus (anden generation) og Amazon Echo (4. generation), Amazon Echo Studio og Amazon Echo Show (anden generation)
  • Zigbee 3.0 protokol og 2,4 GHz RF teknologi for pålidelig kommunikation
  • Kan styres fra en afstand på op til 30 meter via fjernbetjening
  • Let at installere og bruge med en enkelt fjernbetjening
165 kr. 209 kr.
zigbee logo
ZB Box3 Multimode Gateway er en alsidig gateway, der kan opgradere dit smart home til næste niveau. Den har kapacitet til at tilføje op til 128 sub enheder og kan parres med en bred vifte af Zigbee 3.0 og Bluetooth Mesh produkter, inklusiv MiBoxer serien af Zigbee 3.0 produkter. Med enhedens app styring kan du nemt styre alle dine enheder fra din smartphone, og den er også kompatibel med tredjeparts talestyringsenheder som Amazon Alexa og Google Assistant.
279 kr.
zigbee logo
wifi
iHost er en lokal kontrolenhed, der kan gøre dit hjem smartere og mere sikkert. Styr op til 128 underenheder og oprette smarte scener via LAN. Den fungerer med både WiFi og Zigbee enheder og kan også modtage data fra kameraer. Denne lokale server kræver ikke en ekstern sky, hvilket gør dine data mere sikre og private. Understøtter Zigbee enheder og kan udvide Zigbee netværksområdet for at opnå kontrol af hele huset. Ved hjælp af iHosts åbne API og Docker containerisering kan du tilpasse dit smart home.

789 kr.
zigbee logo
Spar 21%
wifi
Her får du en lokal server og kontrolenhed til dit smart home, der gør dit hjem smartere og mere sikkert. iHost fungerer som en Zigbee hub, så du kan oprette dit eget Zigbee netværk og skræddersy dit eget smart home. iHost understøtter tilslutning og styring af LAN enheder, og den kan stadig fungere, selv når internettet er nede. Den kan administrere op til 128 underenheder og fungerer også med Zigbee router enheder, som kan udvide Zigbee netværksområdet og realisere kontrol af hele huset.

Sonoff logo


Sonoff har offentliggjort at de er et aktivt medlem af CSA (Connected Standards Alliance), den organisation der står bag Matter-standarden. Som en Matter launch partner forventes Sonoff at være blandt de første producenter, der tilbyder Matter kompatible smarte enheder på markedet.

Sonoff har allerede taget det første skridt ved at lancere deres Matter kompatible produkt, MINIR4M, en WiFi-switch. Dette indikerer deres engagement i at følge Matter-standarden og give forbrugerne mulighed for at integrere Matter kompatible enheder i deres smart home.

Ydermere har Sonoff planlagt en opdatering til deres smart home hub, iHost. Dette er en spændende udvikling, da det vil tillade brugerne at forbinde enheder, der er tilsluttet eWeLink Cube, til Matter netværket. (Dette inkluderer enheder i både Zigbee- og Lan tilstande)

Philips Hue logo


Philips Hue har aktivt deltaget som medlem af CSA (Connected Standards Alliance), organisationen bag Matter standarden. Som en førende Matter launch partner forventes Philips Hue at være blandt de første producenter, der tilbyder Matter kompatible smart enheder på markedet.

Et skridt i denne retning er deres frigivelse af en opdatering til deres Philips Hue Bridge, hvilket gør den Matter kompatibel. Dette betyder, at hvis du allerede har investeret i Philips Hue produkter og har en Philips Hue Bridge, kan du nemt gøre dit eksisterende Philips Hue system klar til Matter integration. Hvis du endnu ikke har en Phillips Hue Bridge, så kan du finde en her. Med Matter funktionaliteten bliver der åbnet op for spændende muligheder for at udvide og forbedre dit smarte hjem med Matter kompatible enheder, der fungerer gnidningsfrit sammen med din Philips Hue belysning.

zigbee logo
Hue kompatibel
Philips HUE Bridge
Varenummer 2300

Philips Hue Bridge - Tilslut op til 50 pærer / lamper - Tilslut op til 12 stk. tilbehør - Strøm -og netværkskabel medfølger - Kompatibel med Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Home og SmartThings

449 kr.
zigbee logo
Hue kompatibel

Zigbee controller - Hvid farve / Enkelt farve - Dæmpbar funktion - Phillips hue Kompatibel - Kompatibel med Stemmestyring - Kompakt design - Input Volt 230V - Output Volt 24V

Passer kun med 24V LED strip

Indbygget 50W strømforsyning i Zigbee controlleren

349 kr.
zigbee logo
Hue kompatibel

LED Panel 60x60 - Zigbee 3.0 - CCT Ambiance, der betyder at du kan styre farvetemperaturen fra 3000K til 6500K - 32W - Philips HUE kompatibel - 3200 lumen - IKEA Trådfri kompatibel 

OBS. Pakken består af et LED Panel, hvor driveren skal udskiftes til den medfølgende CCT Zigbee driver

zigbee logo
Hue kompatibel

LED Panel 60x60 | Zigbee | Philips HUE Kompatibel | 4300lm | 4000K | 40W

Zigbee driver medfølger og skal udskiftes med panelets eksisterende driver! 

- Driver er indstillet til 950mA (OBS! Dette skal altid kontrolleres inden brug - se vejledning, der medfølger driver)

NY MODEL: Dette er en ny model, hvor driver har indbygget push funktion, så panelet både kan betjenes manuelt og via app styring (app styring kræver Philips Hue bridge)

Passer i vores Troldtekt ramme som du finder her!

529 kr.

Zigbee logo


Matter protokollen benytter blandt andet Thread teknologien, en trådløs mesh kommunikationsstandard, der opererer på det samme 2,4 GHz spektrum som Zigbee protokollen. Dog er der en vigtig forskel: Thread er IPv6-baseret, hvilket betyder, at Thead kompatible enheder har evnen til at få direkte adgang til internettet uden behov for en mellemliggende hub. Zigbee-enheder, derimod, kræver normalt en hub for at formidle deres kommunikation til internettet.

I teorien giver denne forskel mulighed for, at en Thread border router kan bruges til at muliggøre kommunikation mellem Matter- og Zigbee enheder. Dette ville potentielt åbne op for integrationen af enheder fra begge standarder i det samme smart home økosystem.

Det er dog vigtigt at bemærke, at der endnu ikke er kommet officielle udmeldinger om Zigbee og Matters kompatibilitet med hinanden. Dette betyder, at vi ikke med sikkerhed kan fastslå, om de to forskellige standarder og deres tilhørende enheder vil fungere problemfrit sammen.

SwitchBot logo


SwitchBot har stor tiltro til Matter standarden og dens potentiale inden for det smart home området. Som et resultat heraf er flere af deres eksisterende produkter allerede kompatible med Matter, og der arbejdes på at udvide denne kompatibilitet til flere enheder. Det er værd at bemærke, at nogle af deres Matter kompatible produkter kræver tilslutning til en SwitchBot Hub 2 for at fungere sammen med Matter standarden. Denne hub fungerer som en bro mellem Matter protokollen og de pågældende enheder, og det gør det muligt for brugere at integrere Matter teknologi i deres eksisterende SwitchBot økosystem. Har du ikke allerede en SwitchBot Hub 2, så finder du en her.

wifi
SwitchBot Hub 2 - Bluetooth - WiFi - Kabel med indbygget temperatur og fugt sensor - Brugervenlig design og opsøtning - Understøtter Matter - Styring af dine resterende produkter fra Switchbot - Opsætning af scener

Styring med Switchbot App via WiFi, samt opkobling til Alexa, Google Home, Siri og lign.

Pakken indeholder:
  • 1x Hub
  • 1x 5V adapter
  • 1x kabel med temperatur og fugt sensor
  • 2x 3M tape
  • Brugermanual
499 kr.
restparti
Spar 21%
wifi
Tuya Smart controller - 5 i 1 Hvid / RGB / RGBW / CCT (Alle farver) - Dæmper funktion - Tuya Kompatibel - Kompatibel med Stemmestyring - Lille og ultra kompakt - Input Volt 12-24V
165 kr. 209 kr.
restparti
Spar 33%
wifi
Smart Wifi PIR Bevægelses Sensor - 10m detektion - Styring via smartphone eller tablet
199 kr. 299 kr.
wifi
udendors

Smartlife (Tuya) Wifi LED Strip i RGB+CCT, hvor der kan skiftes farve samt lyse hvid fra 3000K - 6500K

Watt: 15 W 

wifi

Tuya Smart app - Plafond - Wifi - CCT styring - 2700-6500K - 120° lysspredning - 18W - 230V - Smart LED Moon

Tuya logo


TUYA er aktivt involveret i udviklingen af Matter standarden som en del af arbejdsgruppen. Dette indikerer, at der forventes, at TUYA vil tilpasse deres platform, således at alle produkter, der er kompatible med TUYA, potentielt også vil være kompatible med Matter.

Det er dog vigtigt at bemærke, at der endnu ikke er kommet officielle udmeldinger om denne kompatibilitet, og derfor er det stadig uklart, om det bliver nødvendigt med en hub eller en anden form for ekstra enhed for at opnå Matter kompatibilitet med TUYA kompatible produkter. Som teknologien og standarden fortsætter med at udvikle sig, forventes der flere opdateringer fra TUYA, der kan give mere klarhed om dette spørgsmål.