Salg til Privat, Erhverv & Off. Institutioner
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

LED PÆRER

Stort sortiment af energivenlige LED pærer i høj kvalitet

LED pærer er den mest økonomiske lyskilde, du kan bruge. Ved at erstatte halogenpærer, glødepærer og energisparepærer med LED pærer har du nemlig mulighed for at spare på elregningen.

I denne kategori har vi samlet et bredt udvalg af de bedste og billigste LED pærer med forskellige sokkeltyper. Du kan derfor finde lige præcis den LED lys pære, du har behov for.

Hvad er LED pærer?

Forkortelsen LED står for Light Emitting Diode, hvilket betyder, at det er dioder, der udsender lys. LED pærer kan derfor også gå under betegnelsen diodepærer. En LED pære virker altså lidt ligesom en omvendt solcelle. Solceller laver som bekendt lys om til strøm, hvorimod en LED pære laver strøm om til lys.

Det smarte ved denne type af pærer er, at det lys, de udsender, kun indeholder de synlige dele af lysspekteret. Dette medfører, at LEDlys ikke udvikler ret meget varme til deres omgivelser. Du kan herved bruge LED pærer flere steder, end du kan anvende en anden type lys pære.

Populære i LED PÆRER

Sæt spot på fordelene ved LED belysning

Det er værd at sætte spot på alle de fordele, der opnås ved at bruge LED pærer overalt i din bolig. Disse fordele er nemlig et godt incitament til, at du hurtigst muligt får skiftet alle de elpærer ud, der ikke kan leve op til de samme fordele.

- Et lavere strømforbrug: En LED pære er billig i drift, da den bruger omkring 25 % mindre i strøm end sparepærer, der ellers er kendt for at være energieffektive.

- Længere levetid: LED pærer har en meget længere levetid i forhold til andre pærer. Selv om de er lidt dyrere end andre pærer, sparer du i sidste ende penge, da levetiden er markant længere.

- Tænder med det samme: Modsat sparepærer får du den fulde lysstyrke med det samme, da der ikke er en opstartstid.

- Perfekte til udendørs brug: Da LED lyspærer er modstandsdygtige overfor både kulde og rystelser, er de yderst velegnet til udendørs brug.

- Dæmpbar LED pære: Der findes LED pærer, hvor du kan dæmpe lyset uden at farven ændrer sig.

En LED pære til ethvert behov

En LED pære skiller sig ud fra en glødepære eller halogen pære ved at bruge et minimum af strøm. Udover at du sparer på strømmen betyder det også, at de udgiver mindre varme til deres omgivelser.

Derfor kan du bruge en LED pære netop der, hvor du ikke har mulighed for at bruge almindelige pærer, der udgiver en større mængde varme.

Der findes mange forskellige LED pærer med hver deres sokkeltype. Du bør derfor starte med at finde ud af, hvilken sokkeltype din lampe har brug for.

Her kan du se nogle af de mest almindelige sokkeltyper:

I vores sortiment har vi eksempelvis LED pærer GU10. En GU10 fatning er det perfekte match til indbygningsspots, der anvendes som loftsbelysning også selv om, det er med en lav indbygning.

Søger du en pære, der skal monteres i en lampe med glødepærer? Så har du enten brug for en LED pære E14, som har en lille skruemontering eller en LED pære E27, der er forsynet med en stor skruemontering.

Derudover finder du de små G9 pærer LED og G4 pærer LED, der er LED stiftpærer, som er anvendelige mange steder.  

Hvilken farvetone skal din LED belysning have?

Når du skal i gang med at bruge LED pærer som lyskilde, skal du være opmærksom på at få den rigtige farvetone, der passer til belysningen. LED pærers farvetone vælges ud fra en såkaldt kelvinskala. Den angiver nemlig, hvilken farve lyset har.

En god tommelfingerregel er, at jo højere kelvinværdien er, jo mere hvidt er lyset. Du finder kelvintallet som et tal, der er efterfulgt af et stort K (eksempelvis 2800K).

- Det anbefales, at du bruger LED pærer med mellem 2600K og 3000K i private boliger, kontorer og lignende.

- Det anbefales, at du bruger LED pærer med mellem 3000K og 4000K, hvis de skal bruges udendørs, i et værksted, lader eller haller.

Bruger du LED pærer med mellem 2700K til 3000K, får du et gyldent og varmt lys, der minder om en glødepæres lys. Det er altså en lystemperatur, der skaber et varmt og hyggeligt lys.

LED pærer, der har mellem 3000K til 4000K, giver dig et lys, som minder om dagslys. Det kaldes for et koldt hvidt lys, hvilket egner sig til der, hvor du har behov for mere lys. Denne type pære kan herved også være god til over køkkenbordet eller ved skrivebordet.

Elpærer hvor lysstyrken er målt i lumen

Vores sortiment af LED pærer består både af retningsbestemte lyskilder og ikke retningsbestemte lyskilder.

De retningsbestemte lyskilder kaldes også for spotpærer. Det er de pærer, der går under betegnelsen GU10 og MR16. Har du brug for ikke-retningsbestemte lyskilder, skal du gå efter LED pærer med betegnelsen E27 og E14.

Når du skal vælge almindelige el pærer, skal du kigge efter, hvor mange watt de er på for at finde frem til lysstyrken. Skal du have fat i en LED pære, er det begrebet lumen, du skal kigge på, når du vil vide, hvilken lysstyrke den har. 

Ved retningsbestemt lys (GU10, MR16 mv.):

- 35W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 220lm-320lm.

- 50W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 350lm-470lm.

Ved ikke-retningsbestemt lys (E27, E14, G9, G4):

- 9W/10W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 70lm-120lm.

- 25W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 210lm-320lm.

- 40W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 340lm-500lm.

- 60W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 650lm-850lm.

- 80W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 950lm-1100lm.

- 100W erstattes med en LED lyskilde, der afgiver 1200lm – 1500lm.

Dette er dog kun vejledende, da det varierer alt efter hvilken type lampe, du monterer lyskilden i.

For at gøre det nemmere for dig at finde den rigtige lysstyrke på en LED pære, har vi typisk skrevet i produktinfo, hvilken Watt LED pæren erstatter. Derved skal du ikke hele tiden omregne lumen til watt, når du kigger på vores LED pærer.