Salg af belysning & el-artikler
Fri fragt til pakkeshop over 699kr.
Levering 1-3 hverdage

Zigbee Smart Home

I og med at Smart Home produkter har vundet indpas i mange hjem, er der også kommet flere produkter ind i hjemmene. Det vigtigste mål er, at du opnår en nemmere og mere automatiseret betjening af de forskellige apparater – endda selv på afstand. Det er her, at Zigbee kommer ind i billedet – især fordi flere Zigbee produkter er kompatible med bla. Philips Hue, Google Home, Apple Homekit mv.

Zigbee er en fantastisk måde at opnå en lokal og sikker adgang til alle dine enheder i dit smart hjem. Det er en trådløs protokol, som dine enheder bruger til at oprette forbindelse og snakke med hinanden.

Her finder du vores udvalg af produkter med integreret Zigbee protokol, også kaldt Zigbee protocol.

Hvad er Zigbee produkter?

Zigbee kan betegnes som værende hjertet i dit smart hjem og et såkaldt mesh-netværk. I sådan et netværk vil alle dine enheder fungere som en form for signalgentager.

Det betyder, at selvom en af dine enheder er uden for rækkevidde af dit WiFi, forstærker andre Zigbee-enheder signalet, hvorfor betjening og styring stadig er mulig. Flere Zigbee produkter sikrer, at der tilsammen bliver skabt et større netværk og på baggrund af dette en større rækkevidde.

Zigbee er altså en trådløs teknologi, der understøtter automatisering. Det er derfor et ideelt system, når du ønsker at kontrollere dine Smart Home produkter på bedste vis.

Med en Zigbee hub er det herved muligt for dine smarte produkter i hjemmet at blive forbundet i et enkelt system. Det lyder kompliceret, men det virker meget som dit Wi-Fi-netværk - bare for Smart Home produkter.

Populære i Zigbee Smart Home

Se vores introduktion til Zigbee Smarthome

Skal jeg bruge en Zigbee Gateway?

En Zigbee Gateway er ofte en nødvendighed også selvom, at mange produkter kommer med integreret Zigbee protokol. En gateway eller bridge kobles på din WiFi router, så det er muligt at styre forskellige systemer.

Den bestemmer nemlig hvilke enheder, der er kompatible med dit system. Det er ligeledes brugergrænsefladen til dit smarte hjem. Nogle af disse gateways inkluderer:

- IKEA trådfri

- Philips Hue

- Osram Lightify

- M.fl.

Du bør være opmærksom på, at nogle Smart Home-systemer udelukkende er lavet til at kunne bruge deres egne produkter. Med en gateway kan du være sikker på, at alle de forskellige Zigbee-systemer kan arbejde sammen og kommunikere med hinanden.

Det kan være alt lige fra en Zigbee pære til et overvågningskamera, en Zigbee lysdæmper, Zigbee relæ, et LED panel m.m. Hvis du ønsker at benytte produkter fra vores sortiment i dit smart hjem, er det vigtigt, at de er kompatible med systemet.

Klikker du ind på et af vores produkter, kan du få mere viden om kompatibilitet i forhold til systemerne. Du skal bemærke, at nogle produkter er tredjeparts kompatible. Det vil sige, at det ikke kan garanteres, at de er kompatible med opdateringer, der kommer i fremtiden, i de forskelligartede systemer.

Få dit Smart Home til at arbejde sammen med Zigbee

Hele idéen bag et smart hjem er, at alt taler sammen. På den måde kan du altid holde dig opdateret lige såvel som dine enheder. Det kan være, at din belysning taler til dit sikkerhedskamera eller, at din kaffemaskine tændes, når du kommer ud af sengen.

Det væsentlige i et Smart Home er, at alt skal være forbundet. Det betyder nemlig, at alle informationer bliver delt samt, at dine enheder kan styres uden behov for at stå ved siden af den specifikke enhed.

Alle disse tilsluttede enheder håndteres af automatiske systemer via et enkelt netværk. Resultatet er, at du har et smart hjem takket være smarte applikationer og enheder. Men der er kun ét problem. Mange producenter har forskellige enheder.

For at få dine enheder og apparater til at arbejde sammen på et enkelt netværk skal du bruge et fælles sprog. Det er der, at Zigbee kommer ind i billedet, når det kommer til dit Smart Home. Du kan herved få dine Smart Home-produkter til at arbejde sammen med hjælp fra Zigbee.

For eksempel vil dine Zigbee lamper samarbejde med hinanden. På den måde vil lamper fra forskellige producenter arbejde sammen uden, at du behøver at gøre mere. Herved opnår du en mere intelligent lysstyring.

Sådan tilslutter du dine Zigbee Smart Home produkter

Til at starte med skal du sørge for, at du har en Zigbee-certificeret gateway eller bridge. Mens de nøjagtige instruktioner varierer alt efter producenten, skal du typisk følge nogle grundlæggende trin:

  1. Brug din gateways app til at vælge muligheden for at tilføje en enhed. Du skal muligvis vælge en enhedstype. Den går nu i parringstilstand.
  2. Nu skal du tænde for enheden ved at sætte batterier i eller ved at sætte den i en stikkontakt.
  3. De fleste enheder hopper automatisk i parringstilstand, når de får strøm. Men det kan være nødvendigt at trykke på en knap på nogle enheder.
  4. Din gateway og selve enheden afslutter processen automatisk. Du bør desuden nu kunne navngive din enhed og tildele den til et rum eller lignende.

Hvad er fordelene ved Zigbee?

Der findes flere forskellige fordele ved Zigbee såsom:

- Zigbee bruger mindre energi til at sende og modtage signaler, hvilket gør den ideel til batteridrevne enheder.

- Zigbee bruger en anden frekvens, der ikke konkurrerer med andre enheder på dit Wi-Fi-netværk. Det gør, at det er mindre sandsynligt, at det påvirker din internetforbindelse.

- Zigbee kræver ikke en internetforbindelse eller router til at kommunikere mellem enheder.

- Zigbee er nemt at installere og komme i gang med. Det kræver hverken en Zigbee controller eller en central hub.

- Zigbee giver mulighed for, at du kan styre samt overvåge diverse produkter med hjælp fra en mobil enhed eller en fjernbetjening.

- Flere af vores Zigbee produkter er kompatible med bla. Apple Homekit, Google Home, Philips Hue kompatibel m. fl.

Hvor mange enheder kan Zigbee understøtte?

Zigbee understøtter op til 65.000 enheder pr. netværk – altså en enkelt opsætning. Det betyder, at der ikke er nogen praktisk grænse for antallet af Zigbee-enheder i dit smart hjem.

De fleste smart hjem behøver ikke meget mere end 20 til 30 forskellige enheder og produkter. Og selv de største hjem vil sandsynligvis aldrig nogensinde komme op over de 65.000 enheder pr. netværk.

På den måde har du nærmest ingen begrænsninger, hvorfor det er muligt at tilføje flere produkter til dit Smart Home, hvis du mener, at der er brug for det.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Zigbee?

Zigbee er en nem måde at opnå adgang til dine enheder (LED pærer, lysdæmpere, relæer mm.) i dit smart hjem – bla. via app styring.

Hvordan fungere Zigbee produkter?

Zigbee fungerer som et såkaldt MESH-netværk. Det betyder, at enhederne på netværket kommunikerer og samarbejder med hinanden om at modtage og sende data.

Hvorfor vælge Zigbee Smart Home?

Styring af et smart hjem via Zigbee er både nemt og billigt. Zigbee produkter er ofte billigere end mange andre Smart Home systemer. Vælger du Philips Hue kompatible produkter er App styring desuden meget brugervenlig